Kristof Timmermans

Al van kinds af zat het in mijn bloed, eerst kijken en daarna helpen bij mama in de keuken. Ik was van thuis uit dan ook verwend, als je opgroeit op het platteland weet je wat verse producten zijn en waar ze vandaan komen.

Een opleiding in hotelschool coovi te Anderlecht was een logische volgende stap. Axel Dewit was mijn eerste echte horeca ervaring. Nadien leerde ik de kneepjes van het vak pas echt kennen in Terborght*. Een hele mooie ervaring van anderhalf jaar, maar het was tijd voor een nieuw avontuur. Ik werd sous-chef in d'Hoogeschool, waar we het 1ste seizoen van het befaamde "mijn restaurant" wonnen. Een jaar later volgde ik mijn vrouw naar Oost-Vlaanderen en maakte ik een korte tussenstop bij de broers Boxy. Iets helemaal anders dan wat ik gewend was, maar niettemin een ervaring die niet mocht ontbreken.

Ik reisde door naar West-Vlaanderen, restaurant Marcus* zou mijn laatste tussenstop worden. Na onderaan de ladder te beginnen werd ik na 3 jaar sous-chef. 3 jaar later kreeg ik hier de kans om samen met Gilles Joye Marcus Catering op te starten. Een tijdje later werden Tijs en ik collega's. Al snel merkte ik dat de passie en gedrevenheid die ik heb voor de keuken, Tijs heeft voor het bedienen van de gasten. Samen kiezen we er nu voor om de handen in elkaar te slaan en onze ervaringen en passie over te brengen naar onze gasten in Les Abris.

Tijs Coessens

Van kindsbeen af zat de liefde voor de horeca in mij.
Tijdens mijn jeugdjaren stak ik graag een handje toe tijdens het opdienen bij de activiteiten van de plaatselijke verenigingen. Ook deed ik als 16-jarige weekendwerk in feestzalen De Vlaschaard in Lierde, eerst in de keuken en nadien in de zaal. Dat laatste bleek meer mijn ding te zijn.
Nadien werkte ik in 't Fonteintje in Sint-Lievens-Esse, daar leerde ik organiseren en zelfstandig werken.

Een paar jaar later, tijdens het beëindigen van mijn opleiding tot sommelier in hotelschool Stella-Matutina te Brakel, volgde ik stage in 't Oud Konijntje** te Waregem. Daar heb ik zesenhalf jaar gewerkt, tot de zaak sloot. Ik leerde er veel bij over zowel de wijn als over de bediening en mijn liefde voor het vak werd steeds sterker.
Nadien werd ik enkele jaren verantwoordelijk gesteld voor het uitbaten van restaurant Dell'Anno in Kortrijk.

Aangezien ik ook nog droomde van een buitenlands avontuur, greep ik de kans om voor het restaurant van Château Castigno (Assignan) te gaan werken als sommelier.
Ondanks deze prachtige ervaring, besloot ik toch terug te keren naar België. Zo kwam ik terecht in restaurant Marcus* te Deerlijk, waar ik de sous-chef Kristof beter leerde kennen.
Daar wij dezelfde passie voor gastronomie delen, besloten we samen in zee te gaan en onze grote droom, "een eigen restaurant", te realiseren.

Over ons tekst